Predlog za prisilno poravnavo podan

Foto: Mojca Marot
Foto: Mojca Marot
Težave. V Radeče papirju so nezadovoljni z “igranjem” bank z njihovo usodo. Kredita še vedno ni.
Oglej si celoten članek

“Potem ko je bil na sodišče podan predlog za prisilno poravnavo podjetja, je usoda delavcev še bolj negotova,” je za Žurnal24 povedal Stane Klanšek, predsednik sindikata v tovarni Radeče papir, v kateri je zaposlenih 375 ljudi.

Vložili predlog za prisilko

Včeraj so iz družbe namreč sporočili, da so v ponedeljek na Okrožno sodišče v Celju vložili predlog za uvedbo postopka prisilne poravnave. Dodali so, da kljub zagotovilom bank niso dobili obratnih sredstev, potrebnih za proizvodnjo. “To sprenevedanje in zavlačevanje zelo močno ogrožata poslovanje podjetja, banke pa nas silijo v nadaljnje sprejemanje drastičnih ukrepov,” so sporočili iz uprave družbe.

Posel je, sredstev ni

Danes pa naj bi znova ustavili proizvodnjo, saj ni sredstev za proizvodnjo, čeprav imajo na mizi že milijonski posel z Indijo. “Od tega posla je odvisno preživetje oziroma obstoj družbe Radeče papir in s tem 375 delovnih mest,” so opozorili. Sicer pa so delavci zaostalo plačo, ki jim jo je dolgoval delodajalec, dobili izplačano prejšnji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:49 7. December 2011.

    PODAJAM PREDLOG ZA PRISILNO PRIVEDBO ,,VSEH GOSPODARSTVENIKOV IN BANKIRJEV KI SO UNICILI IN OKRADLI NEKOC DRUZBENO PREMOZENJE,,NA PRESTAJANJE KAZNI V …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.