Predlogi o logističnem holdingu avgusta

Foto: Žurnal24 Izjavo ministra za promet Patricka Vlačiča, da v zvezi z oblikovanjem logistične
Usmerjevalni odbor je sklenil do sredine avgusta pripraviti osnovne predloge glede bodoče organizacije logistike in transporta v Sloveniji. Minister Vlačič holding podpira, sindikati nasprotujejo.
Oglej si celoten članek

Sestanka usmerjevalnega odbora so se udeležili minister za promet Patrick Vlačič, nekdanji prvi mož Deutsche Bahna Hartmut Mehdorn, prva moža Intereurope in Luke Koper, Ernest Gortan in Gregor Veselko, generalni direktor Slovenskih železnic Goran Brankovič, direktorji vseh enot na železnicah in predstavnik sindikata na železnicah.

Kot je po sestanku usmerjevalnega odbora dejal Vlačič, bodo predloge glede oblikovanja logističnega holdinga oblikovale štiri delovne skupine, konferenca, na kateri bodo predlogi predstavljeni, pa bo po njegovih besedah dala vsebinske rešitve za boljšo organiziranost slovenske logistike in transportnega sektorja v Sloveniji. Po konferenci bo pripravljeno zaključno poročilo, ki bo v nadaljnje odločanje predloženo vladi.

Že pred sestankom usmerjevalnega odbora, ki skrbi za oblikovanje predlogov glede povezovanja Slovenskih železnic, Intereurope in Luke Koper v logistični holding, sta Vlačič in Mehdorn obiskala predsednika vlade Boruta Pahorja.

Vlačič sam, kot je dejal, podpira oblikovanje logističnega holdinga. Zanj se zavzema tudi Mehdorn, ki je prepričan, da je vsaka družba sama zase premajhna, da bi ji uspelo v evropskem prostoru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.