Slovenija
21 ogledov

Predlogi o logističnem holdingu avgusta

Izjavo ministra za promet Patricka Vlačiča, da v zvezi z oblikovanjem logistične Žurnal24 main
Usmerjevalni odbor je sklenil do sredine avgusta pripraviti osnovne predloge glede bodoče organizacije logistike in transporta v Sloveniji. Minister Vlačič holding podpira, sindikati nasprotujejo.

Sestanka usmerjevalnega odbora so se udeležili minister za promet Patrick Vlačič, nekdanji prvi mož Deutsche Bahna Hartmut Mehdorn, prva moža Intereurope in Luke Koper, Ernest Gortan in Gregor Veselko, generalni direktor Slovenskih železnic Goran Brankovič, direktorji vseh enot na železnicah in predstavnik sindikata na železnicah.

Kot je po sestanku usmerjevalnega odbora dejal Vlačič, bodo predloge glede oblikovanja logističnega holdinga oblikovale štiri delovne skupine, konferenca, na kateri bodo predlogi predstavljeni, pa bo po njegovih besedah dala vsebinske rešitve za boljšo organiziranost slovenske logistike in transportnega sektorja v Sloveniji. Po konferenci bo pripravljeno zaključno poročilo, ki bo v nadaljnje odločanje predloženo vladi.

Že pred sestankom usmerjevalnega odbora, ki skrbi za oblikovanje predlogov glede povezovanja Slovenskih železnic, Intereurope in Luke Koper v logistični holding, sta Vlačič in Mehdorn obiskala predsednika vlade Boruta Pahorja.

Vlačič sam, kot je dejal, podpira oblikovanje logističnega holdinga. Zanj se zavzema tudi Mehdorn, ki je prepričan, da je vsaka družba sama zase premajhna, da bi ji uspelo v evropskem prostoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.