Predsednica pred zdravnike

Foto: Žurnal24 Predsednica zdravniške zbornice Gordana Živčec Kalan želi med ljubljanskimi zdra
Zdravniška zbornica. Na sestanek, ki bo čez en teden, vabljenih 1.500 zdravnikov.
Oglej si celoten članek

“Predsednica zdravniške zbornice Gordana Živčec Kalan se želi prepričati, ali so zdravniki dejansko nezadovoljni z njenim delom,” je o razlogu za sklic sestanka, na katerega je povabljenih 1.500 ljubljanskih zdravnikov, povedal predsednik ljubljanskega regijskega odbora Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) Stanko Vidmar.

O odstopu izredno?

Večina vseh glasov. “Na podlagi sredinega sestanka se bomo odločili o sklicu izredne skupščine, na kateri bi glasovali o odstavitvi Živčec Kalanove,” je napovedal predsednik ljubljanskega regijskega odbora Stanko Vidmar. Za odstavitev je potrebna večina vseh članov skupščine ZZS, ki jih je 114.

Ljubljanski regijski odbor je nezadovoljstvo z delom Živčec Kalanove izrazil že na prejšnji skupščini in protestiral zaradi načina izrekanja zaupnice. “Želeli smo, da bi bila omogočena razprava in predvsem, da bi bilo glasovanje tajno,” je povedal Vidmar.

ZZS: Nismo prikrivali
Zdravniki naj bi na sredinem sestanku razpravljali tudi o pismu, ki ga je skupščini ZZS poslala varuhinja človekovih pravic in ki kaže na nepravilnosti glede obravnave pritožbe zdravnice Zlatke Kanič.

Poslanci skupščine pa so pismo dobili po njenem zaključku.

Na ZZS poudarjajo, da so poslance glede pisma želeli seznaniti pod točko vprašanja in pobude, vendar zaradi nesklepčnosti razprave niso opravili ter so jim pismo poslali po pošti.

“Glasovanje o podpori, ki ga je predlagala predsednica zdravniške zbornice, in pismo varuhinje človekovih pravic nimata nobene neposredne povezave,” pravijo na ZZS in dodajajo, da bodo razpravo o vsebini omenjenega pisma predvidoma opravili na naslednji skupščini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.