Slovenija
16 ogledov

Predsednica pred zdravnike

Predsednica zdravniške zbornice Gordana Živčec Kalan želi med ljubljanskimi zdra Žurnal24 main
Zdravniška zbornica. Na sestanek, ki bo čez en teden, vabljenih 1.500 zdravnikov.

“Predsednica zdravniške zbornice Gordana Živčec Kalan se želi prepričati, ali so zdravniki dejansko nezadovoljni z njenim delom,” je o razlogu za sklic sestanka, na katerega je povabljenih 1.500 ljubljanskih zdravnikov, povedal predsednik ljubljanskega regijskega odbora Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) Stanko Vidmar.

O odstopu izredno?

Večina vseh glasov. “Na podlagi sredinega sestanka se bomo odločili o sklicu izredne skupščine, na kateri bi glasovali o odstavitvi Živčec Kalanove,” je napovedal predsednik ljubljanskega regijskega odbora Stanko Vidmar. Za odstavitev je potrebna večina vseh članov skupščine ZZS, ki jih je 114.

Ljubljanski regijski odbor je nezadovoljstvo z delom Živčec Kalanove izrazil že na prejšnji skupščini in protestiral zaradi načina izrekanja zaupnice. “Želeli smo, da bi bila omogočena razprava in predvsem, da bi bilo glasovanje tajno,” je povedal Vidmar.

ZZS: Nismo prikrivali
Zdravniki naj bi na sredinem sestanku razpravljali tudi o pismu, ki ga je skupščini ZZS poslala varuhinja človekovih pravic in ki kaže na nepravilnosti glede obravnave pritožbe zdravnice Zlatke Kanič.

Poslanci skupščine pa so pismo dobili po njenem zaključku.

Na ZZS poudarjajo, da so poslance glede pisma želeli seznaniti pod točko vprašanja in pobude, vendar zaradi nesklepčnosti razprave niso opravili ter so jim pismo poslali po pošti.

“Glasovanje o podpori, ki ga je predlagala predsednica zdravniške zbornice, in pismo varuhinje človekovih pravic nimata nobene neposredne povezave,” pravijo na ZZS in dodajajo, da bodo razpravo o vsebini omenjenega pisma predvidoma opravili na naslednji skupščini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.