Predsedniki vlad v Benetkah

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Italijanski premier Enrico Letta bo danes popoldne v Benetkah na tristranskem srečanju gostil slovensko premierko Alenko Bratušek in hrvaškega kolega Zorana Milanovića.
Oglej si celoten članek

Posvetili naj bi se tako političnemu kot gospodarskemu skupnemu sodelovanju po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo.

Kot napovedujejo v kabinetu Bratuškove, lahko tovrstno sodelovanje prispeva tako h krepitvi odnosov med Slovenijo, Italijo in Hrvaško, kakor tudi k učinkovitejšemu uveljavljanju nacionalnih interesov v okviru Evropske unije. Napovedujejo tudi izmenjavo pogledov in izkušenj pri prizadevanjih držav ob soočanju s finančno krizo.

Pogovarjali naj bi se tudi o terminalu

Pričakovati je, da se bodo predsedniki vlad treh jadranskih držav pogovarjali tudi o o spornem plinskem terminalu, ki ga Italija načrtuje v Žavljah, Slovenija pa mu zaradi negativnih vplivov na okolje nasprotuje.

S Hrvaškim kolegom pa bi se Bratuškova lahko pogovorila o sporu glede Ljubljanske banke, ki je znova oživel ob robu Strateškega foruma Bled v začetku meseca. Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je namreč izjavila, da se je Banka za mednarodne poravnave v Baslu razglasila za nepristojno v reševanju spora, medtem ko je slovenski zunanji minister Karl Erjavec zatrdil, da Slovenija pismo baselske banke razume drugače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.