Slovenija
17 ogledov

Predsedniki vlad v Benetkah

slovenija 13.03.13, Alenka Bratusek, pozitivna slovenija, PS, seja sveta stranke Anže Petkovšek
Italijanski premier Enrico Letta bo danes popoldne v Benetkah na tristranskem srečanju gostil slovensko premierko Alenko Bratušek in hrvaškega kolega Zorana Milanovića.

Posvetili naj bi se tako političnemu kot gospodarskemu skupnemu sodelovanju po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo.

Kot napovedujejo v kabinetu Bratuškove, lahko tovrstno sodelovanje prispeva tako h krepitvi odnosov med Slovenijo, Italijo in Hrvaško, kakor tudi k učinkovitejšemu uveljavljanju nacionalnih interesov v okviru Evropske unije. Napovedujejo tudi izmenjavo pogledov in izkušenj pri prizadevanjih držav ob soočanju s finančno krizo.

Pogovarjali naj bi se tudi o terminalu

Pričakovati je, da se bodo predsedniki vlad treh jadranskih držav pogovarjali tudi o o spornem plinskem terminalu, ki ga Italija načrtuje v Žavljah, Slovenija pa mu zaradi negativnih vplivov na okolje nasprotuje.

S Hrvaškim kolegom pa bi se Bratuškova lahko pogovorila o sporu glede Ljubljanske banke, ki je znova oživel ob robu Strateškega foruma Bled v začetku meseca. Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je namreč izjavila, da se je Banka za mednarodne poravnave v Baslu razglasila za nepristojno v reševanju spora, medtem ko je slovenski zunanji minister Karl Erjavec zatrdil, da Slovenija pismo baselske banke razume drugače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.