Predsedniški par v porodnišnici

Foto: Žurnal24 Predsednik Danilo Türk je čestital mamici male Lane. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO) Foto: Žurnal24 Türk se bo jutri udeležil sklepne prireditve akcije Moj zdravnik 2011, kjer bo i
Ljubljansko porodnišnico, ki jo pesti prostorska stiska, zaradi katere morajo seliti rizične nosečnice, je obiskal predsednik republike Danilo Türk v spremstvu soproge Barbare.
Oglej si celoten članek

Strokovna direktorica Ginekološke klinike Helena Meden-Vrtovec je predsedniški par popeljala na ogled oddelka za nedonošenčke in na obisk prve letošnje porodnice v ljubljanski porodnišnici, ki je minuto čez polnoč v torek rodila 3900 gramov težko deklico Lano.

Premalo prostora
Porodnišnica v Ljubljani se sooča s prezasedenestjo, so sporočili prejšnji mesec. Rizične nosečnice so do nadalnjega napotili v Maribor. Selili se bodo tudi novorojenčki, ki bi potrebovali intenzivno zdravljenje.

Prezasedenost pojasnjujejo z večjo rodnostjo, saj se je število porodov na oddelku za perinatologijo UKC Ljubljana povečalo za 25 odstotkov v primerjavi z letom 2004. Število novorojenčkov se je povečalo s 4794 v letu 2004 na več kot 6000 leta 2007. Tako se je ob enakem relativnem deležu prezgodnjih porodov v treh letih povečalo število nedonošenčkov za četrtino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.