Slovenija
17 ogledov

Predsedniški par v porodnišnici

Predsednik Danilo Türk je čestital mamici male Lane.
1/11
Žurnal24 main
Ljubljansko porodnišnico, ki jo pesti prostorska stiska, zaradi katere morajo seliti rizične nosečnice, je obiskal predsednik republike Danilo Türk v spremstvu soproge Barbare.

Strokovna direktorica Ginekološke klinike Helena Meden-Vrtovec je predsedniški par popeljala na ogled oddelka za nedonošenčke in na obisk prve letošnje porodnice v ljubljanski porodnišnici, ki je minuto čez polnoč v torek rodila 3900 gramov težko deklico Lano.

Premalo prostora
Porodnišnica v Ljubljani se sooča s prezasedenestjo, so sporočili prejšnji mesec. Rizične nosečnice so do nadalnjega napotili v Maribor. Selili se bodo tudi novorojenčki, ki bi potrebovali intenzivno zdravljenje.

Prezasedenost pojasnjujejo z večjo rodnostjo, saj se je število porodov na oddelku za perinatologijo UKC Ljubljana povečalo za 25 odstotkov v primerjavi z letom 2004. Število novorojenčkov se je povečalo s 4794 v letu 2004 na več kot 6000 leta 2007. Tako se je ob enakem relativnem deležu prezgodnjih porodov v treh letih povečalo število nedonošenčkov za četrtino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.