Pregledali pogodbe v 300 podjetjih

Foto: Žurnal24 Radićeva je zadovoljna, da so pogodbe direktorjev usklajene z zakonom, hkrati pa
Gospodarsko ministrstvo pregledalo pogodbe o zaposlitvi direktorjev. "Ugotovili smo kar nekaj kršitev," pravi ministrica Radićeva. Vse pogodbe sicer usklajene z zakonom.
Oglej si celoten članek

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je po današnji seji vlade javnosti pojasnila, da so v zvezi z nadzorom zakona o prejemkih direktorjev v državni ali večinski lasti skupaj pregledali pogodbe v 300 podjetjih in ugotovili kar nekaj kršitev. Kakšnih, ni pojasnila, so pa doslej izrekli pet glob, ostale primere pa še preverjajo.

"Trenutno še teče 15 postopkov v 13 družbah. S tem, ko smo opravili nadzor nad izvajanjem zakona, smo to področje uredili, saj so družbe tudi zaradi našega nadzora resno pristopile k podpisovanju pogodb z direktorji," je pojasnila Radićeva.

"Zakone je treba spoštovati"
"Danes ugotavljamo, da so pravzaprav vse pogodbe direktorjev usklajene z zakonom, in smo zelo zadovoljni, hkrati pa je to jasno sporočilo vsem, da je treba zakone spoštovati," je še povedala Radičeva.

Zakon o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti države in samoupravnih lokalnih skupnosti so v državnem zboru sprejeli marca lani, z njim pa se je vzpostavilo enotna pravila pri določanju prejemkov in odpravnin članov uprav, izvršnih direktorjev, poslovodij in prokuristov v teh družbah. V primeru kršitev zakona so predvidene globe v višini 4000 do 5000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.