Slovenija
16 ogledov

Pregledali pogodbe v 300 podjetjih

Radićeva je zadovoljna, da so pogodbe direktorjev usklajene z zakonom, hkrati pa Žurnal24 main
Gospodarsko ministrstvo pregledalo pogodbe o zaposlitvi direktorjev. "Ugotovili smo kar nekaj kršitev," pravi ministrica Radićeva. Vse pogodbe sicer usklajene z zakonom.

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je po današnji seji vlade javnosti pojasnila, da so v zvezi z nadzorom zakona o prejemkih direktorjev v državni ali večinski lasti skupaj pregledali pogodbe v 300 podjetjih in ugotovili kar nekaj kršitev. Kakšnih, ni pojasnila, so pa doslej izrekli pet glob, ostale primere pa še preverjajo.

"Trenutno še teče 15 postopkov v 13 družbah. S tem, ko smo opravili nadzor nad izvajanjem zakona, smo to področje uredili, saj so družbe tudi zaradi našega nadzora resno pristopile k podpisovanju pogodb z direktorji," je pojasnila Radićeva.

"Zakone je treba spoštovati"
"Danes ugotavljamo, da so pravzaprav vse pogodbe direktorjev usklajene z zakonom, in smo zelo zadovoljni, hkrati pa je to jasno sporočilo vsem, da je treba zakone spoštovati," je še povedala Radičeva.

Zakon o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti države in samoupravnih lokalnih skupnosti so v državnem zboru sprejeli marca lani, z njim pa se je vzpostavilo enotna pravila pri določanju prejemkov in odpravnin članov uprav, izvršnih direktorjev, poslovodij in prokuristov v teh družbah. V primeru kršitev zakona so predvidene globe v višini 4000 do 5000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.