Prehiteval in se huje poškodoval

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Zurnal24)
V Mariboru je voznik prevozil rdečo luč in zbil kolesarja; pri Zgornji Kungoti je voznik kljub neprimernim pogojem prehiteval vozilo in povzročil nesrečo. Trije so poškodovani.
Oglej si celoten članek

V soboto dopoldne je 56-letni moški iz okolice Maribora z osebnim avtomobilom v štajerski prestolnici prevozil rdečo luč na semaforiziranem križišču. Ko je zapeljal v križišče, je z njegove desne strani pri zeleni luči za pešce in po prehodu za kolesarje v napačni smeri začel prečkati vozišče Pobreške ceste 62-letni kolesar iz Maribora.

V križišče in v kolesarja
Voznik je s prednjim delom vozila trčil v kolesarja, ki ga je po trku vrglo na vetrobransko steklo in streho osebnega avtomobila, nato pa na vozišče. V prometni nesreči je bil huje telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor. Voznika bodo kazensko ovadili, kolesarju pa izdali plačilni nalog.

Prehiteval kljub pomanjkanju prostora
V sporočilu s PU Maribor poročajo o še eni nesreči, ki se je zgodila v soboto na relaciji Spodnja Kungota–Zgornja Kungota. 39-letni moški iz okolice Pesnice, ki je vozil štirikolesnik, se je odločil prehitevati osebni avtomobil, čeprav vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, potrebni za prehitevanje.

Posledično je kljub umikanju 24-letne voznice osebnega avtomobila s sprednjim levim delom štirikolesnika trčil v sprednji levi del osebnega avtomobila. Voznika je vrglo iz štirikolesnika na desni rob vozišča. Utrpel je hude telesne poškodbe, voznica in njena 55-letna sopotnica pa sta jo odnesli z lažjimi poškodbami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.