Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Prehiteval in se huje poškodoval

Fotografija je simbolična. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
V Mariboru je voznik prevozil rdečo luč in zbil kolesarja; pri Zgornji Kungoti je voznik kljub neprimernim pogojem prehiteval vozilo in povzročil nesrečo. Trije so poškodovani.

V soboto dopoldne je 56-letni moški iz okolice Maribora z osebnim avtomobilom v štajerski prestolnici prevozil rdečo luč na semaforiziranem križišču. Ko je zapeljal v križišče, je z njegove desne strani pri zeleni luči za pešce in po prehodu za kolesarje v napačni smeri začel prečkati vozišče Pobreške ceste 62-letni kolesar iz Maribora.

V križišče in v kolesarja
Voznik je s prednjim delom vozila trčil v kolesarja, ki ga je po trku vrglo na vetrobransko steklo in streho osebnega avtomobila, nato pa na vozišče. V prometni nesreči je bil huje telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor. Voznika bodo kazensko ovadili, kolesarju pa izdali plačilni nalog.

Prehiteval kljub pomanjkanju prostora
V sporočilu s PU Maribor poročajo o še eni nesreči, ki se je zgodila v soboto na relaciji Spodnja Kungota–Zgornja Kungota. 39-letni moški iz okolice Pesnice, ki je vozil štirikolesnik, se je odločil prehitevati osebni avtomobil, čeprav vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, potrebni za prehitevanje.

Posledično je kljub umikanju 24-letne voznice osebnega avtomobila s sprednjim levim delom štirikolesnika trčil v sprednji levi del osebnega avtomobila. Voznika je vrglo iz štirikolesnika na desni rob vozišča. Utrpel je hude telesne poškodbe, voznica in njena 55-letna sopotnica pa sta jo odnesli z lažjimi poškodbami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.