Prehitra 25- in 75-letni voznik

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Mariborski policisti so v soboto na avtocestnem odseku Draženci - Slivnica opravljali nadzor prometa z meritvami hitrosti. Zgodaj dopoldne se je najbolj mudilo 75-letnemu vozniku.
Oglej si celoten članek

Z vgrajenim sistemom Provida 2000 so mariborski policisti v soboto dopoldne ob poldevetih izmerili hitrost tudi 75-letnemu vozniku iz Maribora, ki je vozil osebni avtomobil znamke Mercedes A 200. Ugotovili so, da je voznik na avtocesti izven naselja Prepolje, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 km/h, na razdalji 1.074 metrov vozil s povprečno hitrostjo 215,87 km/h. Voznika so policisti ustavili in mu izdali plačilni nalog.

Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve hitrosti je globa 1.200 € in 9 kazenskih točk.

25-letnik 168 km na uro

S sobote na nedeljo, nekaj pred eno zjutraj, sta policista Postaje prometne policije Koper opravljala poostren nadzor prometa in opazila osebni avtomobil znake Seat, ki je vozil s povečano hitrostjo od Kopra proti Bivju. Pri razcepu Bivje sta vozniku začela meriti povprečno hitrost, ki je pokazala 168 km/h.

V predoru Škofije sta policista prehitrega voznika skušala zaustaviti z modrimi lučmi in zvočnim signalom, kar ni upošteval, pač pa je hitrost še zvišal in vozil proti Italiji. Policista sta ga ponovno zaustavljala z modrimi lučmi in sireno.

Ker voznik ni ustavil, sta šla za njim približno en kilometer v Italijo, kjer jima je vendarle uspelo zaustaviti 25-letnega voznika. Pospremila sta ga nazaj v Slovenijo, kjer sta mu izdala plačilni nalog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.