Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Prehitra 25- in 75-letni voznik

Meritev provide PU Maribor
Mariborski policisti so v soboto na avtocestnem odseku Draženci - Slivnica opravljali nadzor prometa z meritvami hitrosti. Zgodaj dopoldne se je najbolj mudilo 75-letnemu vozniku.

Z vgrajenim sistemom Provida 2000 so mariborski policisti v soboto dopoldne ob poldevetih izmerili hitrost tudi 75-letnemu vozniku iz Maribora, ki je vozil osebni avtomobil znamke Mercedes A 200. Ugotovili so, da je voznik na avtocesti izven naselja Prepolje, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 km/h, na razdalji 1.074 metrov vozil s povprečno hitrostjo 215,87 km/h. Voznika so policisti ustavili in mu izdali plačilni nalog.

Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve hitrosti je globa 1.200 € in 9 kazenskih točk.

25-letnik 168 km na uro

S sobote na nedeljo, nekaj pred eno zjutraj, sta policista Postaje prometne policije Koper opravljala poostren nadzor prometa in opazila osebni avtomobil znake Seat, ki je vozil s povečano hitrostjo od Kopra proti Bivju. Pri razcepu Bivje sta vozniku začela meriti povprečno hitrost, ki je pokazala 168 km/h.

V predoru Škofije sta policista prehitrega voznika skušala zaustaviti z modrimi lučmi in zvočnim signalom, kar ni upošteval, pač pa je hitrost še zvišal in vozil proti Italiji. Policista sta ga ponovno zaustavljala z modrimi lučmi in sireno.

Ker voznik ni ustavil, sta šla za njim približno en kilometer v Italijo, kjer jima je vendarle uspelo zaustaviti 25-letnega voznika. Pospremila sta ga nazaj v Slovenijo, kjer sta mu izdala plačilni nalog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.