Prejemali podkupnine, zdaj v sodnem pridržanju

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prejemali so podkupnine v zameno za lažna potrdila o tehnični brezhibnosti vozil. Preiskovalni sodnik sprejel prvo odločitev.
Oglej si celoten članek

Preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča je zoper vse štiri osumljene, ki naj bi prejemali podkupnine v zameno za lažna potrdila o tehnični brezhibnosti vozil, odredil sodno pridržanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policija ima po zakonu možnost pridržanja osumljenih za 48 ur, ko ta rok preteče, jih preiskovalni sodnik bodisi spusti na prostost, bodisi zanje odredi pripor. Še ena možnost je sodno pridržanje, za katero se preiskovalno sodišče odloči, če v 48-urnem roku ne more opraviti zaslišanja osumljenih oziroma sprejeti odločitev za pripor.

Osumljena četverica je, kot smo že poročali, kot brezhibna označevala tudi vozila z resnimi tehničnimi pomanjkljivostmi.

Policija sumi osem tehničnih preglednikov pri enem od ponudnikov pregledov, da so prejemali podkupnino v zameno za to, da potrdijo tehnično brezhibnost vozil, ki to niso. Tako naj bi vozilom potrjevali brezhibnost zgolj na podlagi listin in ne na podlagi dejanskega pregleda, so policisti pojasnili včeraj.

Podkupnine Za pravo podkupnino na cesto spustili tovornjak brez zavor

Višina podkupnine je segla vse do 1200 evrov, odvisno od vrste vozila in napak na njem. Potrjevali pa so tudi vozila z resnimi tehničnimi pomanjkljivostmi. Tako denimo na nekaterih tovornih in osebnih vozilih niso delovale zavore, na drugih so bili okvarjeni krmilni mehanizmi ali pa ugotovljene različne okvare na podvozju vozila.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.