Prek netipičnih virov do ceste

Foto: Žurnal24 Vozniki se na lokalni cesti Trebnje–Grmada–Dobrnič srečujejo tudi z nepreglednos
Obnova ceste. Tehnične rešitve dobre. Vprašanje virov financiranja.
Oglej si celoten članek

Vrednost obnove lokalne ceste Trebnje–Grmada–Dobrnič, za katero so trebanjski občinski svetniki dokument identifikacije investicijskega projekta potrdili ta teden, dela pa naj bi bila končana leta 2013, je ocenjena na dobrega 2,2 milijona evrov.

“Gre za zalogaj, ki ga bo Občina Trebnje morala razdeliti na nekaj let,” izpostavlja Rado Javornik, direktor občinske uprave.

Širša za 1,5 metra
Ključno bo pridobivanje sredstev. “Vemo, da država cest ne sofinancira več. Občinska uprava bo poiskala vse vire, ki bodo mogoče tudi netipični za izgradnjo, a mislim, da bo pri tem uspešna,” je prepričan Javornik.

Cesto, ki je v zelo slabem stanju, nameravajo obnoviti v celoti, vozišče pa s štirih razširiti na 5,5 metra. Nekaj odsekov bodo morali zgraditi na novo.

Med drugim načrtujejo povezavo z zdajšnjo hitro cesto in obvoznico mimo vasi Grmada.

Precej prometna
V Krajevni skupnosti Dobrnič ocenjujejo, da se po omenjeni cesti vsak dan pelje blizu tisoč vozil.

“Nekateri se peljejo po njej tudi po osemkrat na dan, zato mislim, da je ta obnova zelo potrebna – tudi zaradi ozkega grla v vasi Grmada,” meni predsednik skupnosti, Silvester Prpar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.