Slovenija
8 ogledov

Prek netipičnih virov do ceste

Vozniki se na lokalni cesti Trebnje–Grmada–Dobrnič srečujejo tudi z nepreglednos Žurnal24 main
Obnova ceste. Tehnične rešitve dobre. Vprašanje virov financiranja.

Vrednost obnove lokalne ceste Trebnje–Grmada–Dobrnič, za katero so trebanjski občinski svetniki dokument identifikacije investicijskega projekta potrdili ta teden, dela pa naj bi bila končana leta 2013, je ocenjena na dobrega 2,2 milijona evrov.

“Gre za zalogaj, ki ga bo Občina Trebnje morala razdeliti na nekaj let,” izpostavlja Rado Javornik, direktor občinske uprave.

Širša za 1,5 metra
Ključno bo pridobivanje sredstev. “Vemo, da država cest ne sofinancira več. Občinska uprava bo poiskala vse vire, ki bodo mogoče tudi netipični za izgradnjo, a mislim, da bo pri tem uspešna,” je prepričan Javornik.

Cesto, ki je v zelo slabem stanju, nameravajo obnoviti v celoti, vozišče pa s štirih razširiti na 5,5 metra. Nekaj odsekov bodo morali zgraditi na novo.

Med drugim načrtujejo povezavo z zdajšnjo hitro cesto in obvoznico mimo vasi Grmada.

Precej prometna
V Krajevni skupnosti Dobrnič ocenjujejo, da se po omenjeni cesti vsak dan pelje blizu tisoč vozil.

“Nekateri se peljejo po njej tudi po osemkrat na dan, zato mislim, da je ta obnova zelo potrebna – tudi zaradi ozkega grla v vasi Grmada,” meni predsednik skupnosti, Silvester Prpar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.