Prekinili iskanje domnevne voznice

Foto: Žurnal24 Osebni avtomobil je odneslo s ceste v reko Dravo v bližini mostu za Lovrenc na P
Voznik avtomobila zapeljal v strugo reke Drave. Šlo naj bi za žensko. Mariborski potapljači zaradi nevidljivosti prekinili reševanje.
Oglej si celoten članek

Gasilci mariborske poklicne brigade, enota potapljačev, bodo zaradi nevidljivosti prekinili iskanje voznice osebnega vozila, ki je zapeljala v Dravo. Jutri bodo z dodatno opremo, sondo, iskanje nadaljevali.

''Zaradi nične vidljivosti in močnega toka z iskanjem prekinjamo. Šlo je dobesedno za tipanje, ker se v vodi ni nič videlo. Zdaj je vse usmerjeno v intenzivno zbiranje informacij, počakati moramo, ali bo kdo osebo prijavil kot pogrešano, skušali bomo ugotoviti, za kateri avto bi lahko šlo in podobno,'' je pojasnil Peter Pungartnik s Policijske uprave Slovenj Gradec.

V iskalni akciji sta sodelovala dva potapljača mariborske poklicne brigade in 5 gasilcev, na pomoč je prišlo še 15 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi, dve reševalni ekipi koroških reševalcev, policijske patrulje.

''Mariborski potapljači domnevno osebo in avtomobil iščejo na zelo neugodnem delu struge reke Drave. Najverjetneje bomo za iskanje potrebovali še dodatne potapljače. Najprej moramo sploh najti osebo oziroma vozilo,'' je za zurnal24.si že med reševalno akcijo povedal Peter Pungartnik.

Po prijavi očividca, ki je poklical številko 112, naj bi bila v potopljenem osebnem vozilu najmanj ena oseba. Ta je z glavne ceste Dravograd–Maribor, v kraju Vurmat, v bližini mostu za Lovrenc na Pohorju, zapeljala v strugo reke Drave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.