Slovenija
4 ogledov

Prekinili iskanje domnevne voznice

Osebni avtomobil je odneslo s ceste v reko Dravo v bližini mostu za Lovrenc na P Žurnal24 main
Voznik avtomobila zapeljal v strugo reke Drave. Šlo naj bi za žensko. Mariborski potapljači zaradi nevidljivosti prekinili reševanje.

Gasilci mariborske poklicne brigade, enota potapljačev, bodo zaradi nevidljivosti prekinili iskanje voznice osebnega vozila, ki je zapeljala v Dravo. Jutri bodo z dodatno opremo, sondo, iskanje nadaljevali.

''Zaradi nične vidljivosti in močnega toka z iskanjem prekinjamo. Šlo je dobesedno za tipanje, ker se v vodi ni nič videlo. Zdaj je vse usmerjeno v intenzivno zbiranje informacij, počakati moramo, ali bo kdo osebo prijavil kot pogrešano, skušali bomo ugotoviti, za kateri avto bi lahko šlo in podobno,'' je pojasnil Peter Pungartnik s Policijske uprave Slovenj Gradec.

V iskalni akciji sta sodelovala dva potapljača mariborske poklicne brigade in 5 gasilcev, na pomoč je prišlo še 15 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi, dve reševalni ekipi koroških reševalcev, policijske patrulje.

''Mariborski potapljači domnevno osebo in avtomobil iščejo na zelo neugodnem delu struge reke Drave. Najverjetneje bomo za iskanje potrebovali še dodatne potapljače. Najprej moramo sploh najti osebo oziroma vozilo,'' je za zurnal24.si že med reševalno akcijo povedal Peter Pungartnik.

Po prijavi očividca, ki je poklical številko 112, naj bi bila v potopljenem osebnem vozilu najmanj ena oseba. Ta je z glavne ceste Dravograd–Maribor, v kraju Vurmat, v bližini mostu za Lovrenc na Pohorju, zapeljala v strugo reke Drave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.