Preklop semaforjev vendarle jutri

Foto: Žurnal24 Podjetje LPT zagotavlja, da pri jutrišnji primopredaji poslov ne bo nobenih teža
Upravno sodišče je zavrnilo zahtevek za začasno odredbo, ki ga je vložila Javna razsvetljava. Primopredaja poslov pri vzdrževanju občinskih cest v MOL naj bi potekala brez težav.
Oglej si celoten članek

Potem ko so za jutri napovedan prenos javne službe vzdrževanja občinskih cest zaradi upravnega spora preložili na nedoločen čas, je upravno sodišče danes zavrnilo zahtevek za začasno odredbo, ki ga je vložila Javna razsvetljava (JR). Zato so se na Mestni občini Ljubljana (MOL) odločili, da bodo javno službo od dosedanjega koncesionarja JR na javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) vendarle prenesli jutri.

Semaforji, video sistem in potopni stebrički
"Odločba MOL o odvzemu koncesije za opravljanje obvezne gospodarske javne službe vzdrževanja občinskih cest je dokončna," so sporočili z MOL in dodali, da bo zato prenos opravljen 22. novembra, ko bo izveden tudi preklop nad izvajanjem semaforskega sistema, video sistema in nadzora avtomatskih potopnih stebričkov iz nadzornega centra JR v nadzorni center LPT.

Kot smo pisali, se je JR na odločbo pritožila in na upravno sodišče vložila zahtevek za začasno odredbo, ki bi zadržal prevzem opravljanja te službe. A je, kot rečeno, upravno sodišče zahtevek zavrnilo.

Morebitne težave?
Novi izvajalec javne službe, LPT, težav pri primopredaji ne pričakuje. Po besedah Zdenke Grozde, direktorice Javnega holdinga Ljubljana, kamor spada LPT, so namreč "vsi postopki vodeni korektno in pravilno."

Po drugi strani pa v to ni prepričan direktor JR Marko Bizjak. "Obstaja določena možnost, da kaj ne bi delovalo," je dejal včeraj in omenil predor pod Ljubljanskim gradom, ki ga JR nadzoruje po drugi koncesiji MOL. Skrbi ga, kako bodo "pulili tiste kable", da JR ne bo odrezana od informacij, ki jih potrebuje za svoje delo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.