Prekrškarji na motornih saneh

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Policisti iz Slovenske Bistrice so včeraj na območju Pohorja opravili poostren nadzor nad vožnjo z vozili v naravnem okolju in pri tem ujeli več prekrškarjev.
Oglej si celoten članek

"V nadzoru so policisti ugotovili osem kršitev vožnje z motornimi sanmi v naravnem okolju. Vsem kršiteljem so izdali plačilne naloge, in sicer zaradi kršitve določil Zakona o ohranjanju narave," pove Miran Šadl z mariborske policije.

Uporabo oz. vožnjo motornih sani v naravnem okolju ureja Zakon o ohranjanju narave, ki določa, da je v naravnem okolju prepovedano voziti, ustaviti, parkirati ali organizirati vožnje z vozili na motorni pogon ali drug lasten pogon vozila. Kršitev te določbe pomeni lažji prekršek, za katerega je predpisana globa v razponu od 40 do 100 evrov.

Če je storilec tovrstnega prekrška tako imenovani povratnik, da je bil v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za opisani prekršek, mu lahko policisti vozilo tudi zasežejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.