Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Prekrškarji na motornih saneh

Motorne sani PU Maribor
Policisti iz Slovenske Bistrice so včeraj na območju Pohorja opravili poostren nadzor nad vožnjo z vozili v naravnem okolju in pri tem ujeli več prekrškarjev.

"V nadzoru so policisti ugotovili osem kršitev vožnje z motornimi sanmi v naravnem okolju. Vsem kršiteljem so izdali plačilne naloge, in sicer zaradi kršitve določil Zakona o ohranjanju narave," pove Miran Šadl z mariborske policije.

Uporabo oz. vožnjo motornih sani v naravnem okolju ureja Zakon o ohranjanju narave, ki določa, da je v naravnem okolju prepovedano voziti, ustaviti, parkirati ali organizirati vožnje z vozili na motorni pogon ali drug lasten pogon vozila. Kršitev te določbe pomeni lažji prekršek, za katerega je predpisana globa v razponu od 40 do 100 evrov.

Če je storilec tovrstnega prekrška tako imenovani povratnik, da je bil v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za opisani prekršek, mu lahko policisti vozilo tudi zasežejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.