“Preložena, ne odpovedana”

Foto: Žurnal24 Vodstvo bolnišnice z Darjo Arko na čelu je bilo po pogajanjih in zamrznitvi stav
Stavka. Vodstvo stopilo korak bliže zdravnikom. Fides čaka konkretne številke.
Oglej si celoten članek
Pogajanja. Rižnar je pojasnil, da so se včeraj začeli tudi pogajati z vodstvom, da bi uvedli do 20-odstotni dodatek na plačo, in sicer kot stimulacijo za tiste, ki delajo veliko. “Vendar dokončnega dogovora še ni,” je dodal sindikalist.

Maribor. Delo zdravnikov v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor danes poteka nemoteno. Včeraj je namreč vodstvo bolnišnice stopilo nasproti zdravnikom in jim ponudilo rešitev pri izplačilu dežurstev, zato je stavkovni odbor za danes napovedano enodnevno opozorilno stavko preklical.

Izplačilo prostih dni
Dogovorili smo se, da nam bodo izplačali proste dneve, ki so jih nekateri zaradi pomanjkanja zdravnikov težko koristili, izplačila pa tudi niso dobili,” je pojasnil Boris Rižnar, predstavnik sindikata Fides v UKC Maribor. Dodal je, da stavka ni odpovedana, ampak preložena za en mesec.

Dogovorili smo se, da nam bodo izplačali proste dneve, ki so jih nekateri zaradi pomanjkanja zdravnikov težko koristili.
Boris rižnar

 

Dva tedna za izračun

V roku 14 dni pa naj bi vodstvo po besedah Rižnarja zdravnike seznanilo s tem, kako se bo takšno izplačilo prostih dni poznalo pri njihovi plači. Darja Arko, strokovna direktorica UKC Maribor, pa je zdravnikom zagotovila še, da bodo v kratkem zaposlili več anesteziologov, ki so zaradi pomanjkanja šibka točka zavoda.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.