Slovenija
5 ogledov

“Preložena, ne odpovedana”

Vodstvo bolnišnice z Darjo Arko na čelu je bilo po pogajanjih in zamrznitvi stav Žurnal24 main
Stavka. Vodstvo stopilo korak bliže zdravnikom. Fides čaka konkretne številke.
Pogajanja. Rižnar je pojasnil, da so se včeraj začeli tudi pogajati z vodstvom, da bi uvedli do 20-odstotni dodatek na plačo, in sicer kot stimulacijo za tiste, ki delajo veliko. “Vendar dokončnega dogovora še ni,” je dodal sindikalist.

Maribor. Delo zdravnikov v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor danes poteka nemoteno. Včeraj je namreč vodstvo bolnišnice stopilo nasproti zdravnikom in jim ponudilo rešitev pri izplačilu dežurstev, zato je stavkovni odbor za danes napovedano enodnevno opozorilno stavko preklical.

Izplačilo prostih dni
Dogovorili smo se, da nam bodo izplačali proste dneve, ki so jih nekateri zaradi pomanjkanja zdravnikov težko koristili, izplačila pa tudi niso dobili,” je pojasnil Boris Rižnar, predstavnik sindikata Fides v UKC Maribor. Dodal je, da stavka ni odpovedana, ampak preložena za en mesec.

Dogovorili smo se, da nam bodo izplačali proste dneve, ki so jih nekateri zaradi pomanjkanja zdravnikov težko koristili.
Boris rižnar

 

Dva tedna za izračun

V roku 14 dni pa naj bi vodstvo po besedah Rižnarja zdravnike seznanilo s tem, kako se bo takšno izplačilo prostih dni poznalo pri njihovi plači. Darja Arko, strokovna direktorica UKC Maribor, pa je zdravnikom zagotovila še, da bodo v kratkem zaposlili več anesteziologov, ki so zaradi pomanjkanja šibka točka zavoda.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.