Premier Janez Janša prejel nagrado

Foto: Epa
Foto: Epa
Premier Janez Janša je na današnji slovesnosti v Lučah prejel Kocbekovo priznanje, ki ga kot najvišje priznanje za doprinos k delovanju skalašev in širjenju njihovih vrednot, ciljev in dela podeljuje Slovenski gorniški klub Skala - zveza gorniških klubov, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.
Oglej si celoten članek

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, so Janši priznanje podelili za njegovo "vizionarsko in požrtvovalno delo ter za številne spodbude in vzor vztrajnosti na poti k skupnemu cilju - ustanovitvi Slovenskega gorniškega kluba Skala".

Priznanje skalašev je posthumno prejel tudi lansko leto preminuli član kluba Ivo Jakob.

Na slovesnosti so podelili tudi prve spominske značke ob 100-letnici delovanja skalašev na Slovenskem. Prejeli so jih njeni ustanovni očetje, in sicer prav tako Janez Janša ter gorska vodnika Anton Jeglič in Bojan Pograjc.

Gorniki, zbrani v Slovenski gorniški klub Skala, ohranjajo tradicijo velikih mož slovenskega gorništva, alpinizma in planinstva, so še sporočili iz kabineta predsednika vlade in dodali, da se v kamniško-savinjsko alpskem svetu mednje uvršča predvsem Franc Kocbek, "idealist, neutrudni voditelj gornikov svojega časa in vzornik generacijam, ki mu sledijo". Kocbekovo priznanje je tako najvišje priznanje, ki ga za doprinos k delovanju skalašev in širjenju njihovih vrednot, ciljev in dela podeljuje Slovenski gorniški klub Skala - zveza gorniških klubov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 10:03 17. Maj 2021.

    Slike za poizvedbo nagrada za svinjsko glavo.....google .

  • 09:35 17. Maj 2021.

    Iskrene cestitke predsednik vlade, ponosni smo nate !

  • 08:51 17. Maj 2021.

    Vse za ucvrstitev lika in dela predsednika Twita

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.