Slovenija
6417 ogledov

Premier Janez Janša prejel nagrado

Janez Janša Epa
Premier Janez Janša je na današnji slovesnosti v Lučah prejel Kocbekovo priznanje, ki ga kot najvišje priznanje za doprinos k delovanju skalašev in širjenju njihovih vrednot, ciljev in dela podeljuje Slovenski gorniški klub Skala - zveza gorniških klubov, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, so Janši priznanje podelili za njegovo "vizionarsko in požrtvovalno delo ter za številne spodbude in vzor vztrajnosti na poti k skupnemu cilju - ustanovitvi Slovenskega gorniškega kluba Skala".

Priznanje skalašev je posthumno prejel tudi lansko leto preminuli član kluba Ivo Jakob.

Na slovesnosti so podelili tudi prve spominske značke ob 100-letnici delovanja skalašev na Slovenskem. Prejeli so jih njeni ustanovni očetje, in sicer prav tako Janez Janša ter gorska vodnika Anton Jeglič in Bojan Pograjc.

Gorniki, zbrani v Slovenski gorniški klub Skala, ohranjajo tradicijo velikih mož slovenskega gorništva, alpinizma in planinstva, so še sporočili iz kabineta predsednika vlade in dodali, da se v kamniško-savinjsko alpskem svetu mednje uvršča predvsem Franc Kocbek, "idealist, neutrudni voditelj gornikov svojega časa in vzornik generacijam, ki mu sledijo". Kocbekovo priznanje je tako najvišje priznanje, ki ga za doprinos k delovanju skalašev in širjenju njihovih vrednot, ciljev in dela podeljuje Slovenski gorniški klub Skala - zveza gorniških klubov.

Komentarjev 19
  • Avatar Leon
    Leon 10:03 17.maj 2021.

    Slike za poizvedbo nagrada za svinjsko glavo.....google .

  • peter3 09:35 17.maj 2021.

    Iskrene cestitke predsednik vlade, ponosni smo nate !

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:51 17.maj 2021.

    Vse za ucvrstitev lika in dela predsednika Twita