Premierka veliko na štiri oči

Foto: EPA
Foto: EPA
Danes glavnina obiska premierke Alenke Bratušek v Srbiji. Veliko srečanj na štiri oči.
Oglej si celoten članek

Predsednica vlade je v Srbijo odpotovala že včeraj. Srečala se je s predstavniki društev Slovencev v Srbiji. "Slovenci, ki ste si v Srbiji našli novo domovino, delo, prijatelje, si ustvarili družine, ste za nas dragocena in nepogrešljiva vez med našima državama," je dejala.

Danes pa se bo Bratuškova na štiri oči srečala s srbskim premierjem Ivico Dačićem, srbskim predsednikom Tomislavom Nikolićem in prvim podpredsednikom srbske vlade Aleksandrom Vučićem.

V Srbiji veliko slovenskih podjetij

Vmes bosta imeli slovenska in srbska vlada še skupno sejo, podpisali bodo dvostranske sporazume, Bratuškova pa bo imela tudi pozdravni nagovor ob odprtju srbsko-slovenske poslovne konference.

Vrednost blagovne menjave med državama je lani presegla milijardo evrov. Vrednost slovenskih investicij v Srbiji je bila konec leta 2012 1,331 milijarde evrov, v Srbiji pa je registriranih več kot 1.300 slovenskih podjetij, ki zaposlujejo približno 35 tisoč ljudi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:54 11. Oktober 2013.

    http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/slovenka-medunozjem-atakovala-na-ivicu/32798

  • 17:54 6. Oktober 2013.

    Jaz sem proti sodelovanju z morilci...mel bi eno vprašanje lutki politike.." ali se morilci držijo dogovora"..moj odgovor je ne"

  • 11:48 2. Oktober 2013.

    Naj za vselej ostane v Srbiji !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.