Slovenija
14 ogledov

Premierka veliko na štiri oči

Alenka Bratušek EPA
Danes glavnina obiska premierke Alenke Bratušek v Srbiji. Veliko srečanj na štiri oči.

Predsednica vlade je v Srbijo odpotovala že včeraj. Srečala se je s predstavniki društev Slovencev v Srbiji. "Slovenci, ki ste si v Srbiji našli novo domovino, delo, prijatelje, si ustvarili družine, ste za nas dragocena in nepogrešljiva vez med našima državama," je dejala.

Danes pa se bo Bratuškova na štiri oči srečala s srbskim premierjem Ivico Dačićem, srbskim predsednikom Tomislavom Nikolićem in prvim podpredsednikom srbske vlade Aleksandrom Vučićem.

V Srbiji veliko slovenskih podjetij

Vmes bosta imeli slovenska in srbska vlada še skupno sejo, podpisali bodo dvostranske sporazume, Bratuškova pa bo imela tudi pozdravni nagovor ob odprtju srbsko-slovenske poslovne konference.

Vrednost blagovne menjave med državama je lani presegla milijardo evrov. Vrednost slovenskih investicij v Srbiji je bila konec leta 2012 1,331 milijarde evrov, v Srbiji pa je registriranih več kot 1.300 slovenskih podjetij, ki zaposlujejo približno 35 tisoč ljudi. 

Komentarjev 4
  • Floki123 10:54 11.oktober 2013.

    http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/slovenka-medunozjem-atakovala-na-ivicu/32798

  • privat 17:54 06.oktober 2013.

    Jaz sem proti sodelovanju z morilci...mel bi eno vprašanje lutki politike.." ali se morilci držijo dogovora"..moj odgovor je ne"

  • mirko 11:48 02.oktober 2013.

    Naj za vselej ostane v Srbiji !!!