Premik v zgodbi terana?

Foto: razno 21.05.13. trta, vinograd, A general view of the Tenuta dell'Ornellaia esta
Foto: razno 21.05.13. trta, vinograd, A general view of the Tenuta dell'Ornellaia esta
Evropski komisar za kmetijstvo Phil Hogan se bo čez teden dni, 28. februarja, sestal s slovenskimi proizvajalci terana, so danes sporočili viri pri Evropski komisiji v Bruslju.
Oglej si celoten članek

Srečanje bo po navedbah virov še ena priložnost za to, da komisar Phil Hogan pojasni ozadje odločitev komisije v povezavi z vprašanjem terana.

Komisar Hogan se redno sestaja z zainteresiranimi stranmi iz različnih članic. To srečanje bo potekalo na pobudo slovenskih proizvajalcev terana in bo sledilo nizu srečanj, ki jih je imel komisar Hogan s političnimi predstavniki, so še povedali viri.

Juncker pri nas ne bo razpravljal o vinu

Namen mojega obiska v Sloveniji je razprava o evropski prihodnosti, ne o slovenskem vinu, je medtem v Bruslju poudaril predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. "Ne bomo ure in ure razpravljali o slovenskem vinu, ki mi je mimogrede zelo všeč. Čeprav sem pivec piva, imam rad slovenska vina," je dejal v naključnem pogovoru z novinarji.

"V Slovenijo grem razpravljat o evropskih vprašanjih," je v povezavi z obiskom 2. in 3. marca v Sloveniji poudaril Juncker v naključnem pogovoru s slovenskimi in hrvaškimi mediji v Bruslju.

Predsednik komisije je svoj obisk v Sloveniji za slovenske medije potrdil že v začetku februarja ob robu vrha EU na Malti. Premier Miro Cerar je tedaj v Valletti dejal, da bo z Junckerjem govoril tudi o teranu in drugih slovenskih interesih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:31 24. Februar 2017.

    hitijo,zakaj,ker morajo razkriti dokumente,ki so bili počečkani-nevidni,vleklo se je par let in niso hoteli pokazati umazane igre hrvatov,ja,sedaj hitijo,da bodo …

  • 18:19 24. Februar 2017.

    Teran: Bruselj sprejel delegirani akt, ki Hrvaški dovoljuje izjemo<br />"Izjemno podrobni pogoji"<br />24. februar 2017 ob 17:56<br />Bruselj - MMC …

  • 17:30 22. Februar 2017.

    aha,počasi se dogaja,Europska Ombudsmanka je ukazala,da mora komisija pokazati vse dokumente iz katerih se bo videlo kaj so hrčki napisali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.