Premislite, preden boste na upravni enoti uporabili kartico!

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Eno od tistih mest, kjer velja premisliti, s čim boste plačali, so tudi upravne enote. Za nekatere stvari boste namreč plačali še provzijo.
Oglej si celoten članek

"Za plačilo s kartico so mi zaračunali provizijo," je ogorčeno povedal Ljubljančan, ki je obiskal upravno enoto. Kaj je razlog? Praviloma se provizija oziroma stroški za plačilo s karticami ne plačujejo, izjeme pa so "druge naloge", ki ne spadajo med upravne storitve.

To je na primer plačilo letne dajatve za uporabo vozila v cestnem prometu, kjer je to določeno z zakonom o letni dajatvi za uporabo vozil v cestnem prometu. Ob tem je eksplicitno napisano, da morajo upravne enote "na vidnem mestu objaviti opozorilo, da breme stroškov brezgotovinskega plačevanja krijejo strank". Provizija v višni nekaj odstotkov vas bo doletela tudi v primeru plačile globe za prekršek na upravni enoti, ker ne gre za upravno zadevo z uporabo upravnega prava, ampak za kaznovalno pravno zadevo, kjer je to spet izrecno predpisano. Prav tako pa vas bodo dodatno udarili po žepu tudi pri plačilu vrednotnice.

Pri vsem naštetem pa velja, da morajo upravne enote jasno označiti, da vas bo brezgotovinsko plačilo še dodatno udarilo po žepu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 07:49 13. Avgust 2016.

    Strošek plačila transakcije gre iz tvojega žepa..!! <br />Kdo ga pa dobi, pa zasluži,,!!

  • 07:47 13. Avgust 2016.

    Sem na Delavski hranilnici in v izogib problemov- nanapovadnih stroškov, mi NI problem imeti v tošlnu 200 evrov, ob enkratnem …

  • 23:07 12. Avgust 2016.

    To je način, ki je v uporabi od 80tih let prejšnjega stoletja. Pri nas pa vemo, da se stvari ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.