Slovenija
599 ogledov

Premislite, preden boste na upravni enoti uporabili kartico!

slovenija, upravna enota ljubljana, odpiralni cas, obcina, Tobacna 2, Ljubljana, Boštjan Tacol
Eno od tistih mest, kjer velja premisliti, s čim boste plačali, so tudi upravne enote. Za nekatere stvari boste namreč plačali še provzijo.

"Za plačilo s kartico so mi zaračunali provizijo," je ogorčeno povedal Ljubljančan, ki je obiskal upravno enoto. Kaj je razlog? Praviloma se provizija oziroma stroški za plačilo s karticami ne plačujejo, izjeme pa so "druge naloge", ki ne spadajo med upravne storitve.

To je na primer plačilo letne dajatve za uporabo vozila v cestnem prometu, kjer je to določeno z zakonom o letni dajatvi za uporabo vozil v cestnem prometu. Ob tem je eksplicitno napisano, da morajo upravne enote "na vidnem mestu objaviti opozorilo, da breme stroškov brezgotovinskega plačevanja krijejo strank". Provizija v višni nekaj odstotkov vas bo doletela tudi v primeru plačile globe za prekršek na upravni enoti, ker ne gre za upravno zadevo z uporabo upravnega prava, ampak za kaznovalno pravno zadevo, kjer je to spet izrecno predpisano. Prav tako pa vas bodo dodatno udarili po žepu tudi pri plačilu vrednotnice.

Pri vsem naštetem pa velja, da morajo upravne enote jasno označiti, da vas bo brezgotovinsko plačilo še dodatno udarilo po žepu.

Komentarjev 12
  • kapibara 07:49 13.avgust 2016.

    Strošek plačila transakcije gre iz tvojega žepa..!! Kdo ga pa dobi, pa zasluži,,!!

  • kapibara 07:47 13.avgust 2016.

    Sem na Delavski hranilnici in v izogib problemov- nanapovadnih stroškov, mi NI problem imeti v tošlnu 200 evrov, ob enkratnem letnem plačili, dajtev državi....

  • sprehajalec 23:07 12.avgust 2016.

    To je način, ki je v uporabi od 80tih let prejšnjega stoletja. Pri nas pa vemo, da se stvari ne prilagajajo novim tehnologijam in načinom. Tako ostane kot je vedno bilo. Debetna kartica, kreditna, moneta je čisto vseeno. Sem pa ...prikaži več nekoč izračunal, da gre tako 1 milijon AMZS (1 milijon registracij) na leto in da si ta milijonček razdelijo najožje vodstvo AMZS. Čre si ga ne, so pa neumni, kot bi dejal povprečni Slovenec. Saj vsi kradejo....