Prenova za 920 tisočakov

Foto: Žurnal24 Enoti Bonifacija in Kozarje so po poplavah prenovili, poleti pa bo na vrsto priš
Vrtec Viški gaj. Zaradi poplav septembra so morali za nekaj mesecev preseliti 300 otrok.
Oglej si celoten članek

Včeraj so odprli prenovljeno enoto Bonifacija vrtca Viški gaj, ki so jo septembra prizadele poplave. Sanacija in prenova te enote in enote Kozarje sta stali 920 tisoč evrov, pravi ravnateljica vrtca Ivanka Jaušovec. Denar so zagotovili Mestna občina Ljubljana, zavarovalnica in donatorji.

Začasno na 11 lokacijah
“Zaradi poplav smo morali 19 oddelkov oziroma 300 otrok preseliti na 11 lokacij po Ljubljani,” pove Jaušovčeva in doda, da so začasne prostore uredili v večnamenskih sobah, telovadnicah ter učilnicah ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol. Enoti Bonifacija in Kozarje sta bili namreč zaprti od dva do štiri mesece, nato pa so skupine otrok postopoma selili nazaj.

Julija bodo morali zaradi posledic poplav sanirati tudi enoto Zarja, ki sicer ni bila poplavljena, a je v prostorih vrtca zaradi vlage začel odstopati parket. Dela bodo končali v enem mesecu, napoveduje ravnateljica, zato selitve ne bodo potrebne, ker bodo lahko otroke zaradi počitnic porazdelili v druge skupine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.