Slovenija
57 ogledov

Prenova za 920 tisočakov

Enoti Bonifacija in Kozarje so po poplavah prenovili, poleti pa bo na vrsto priš Žurnal24 main
Vrtec Viški gaj. Zaradi poplav septembra so morali za nekaj mesecev preseliti 300 otrok.

Včeraj so odprli prenovljeno enoto Bonifacija vrtca Viški gaj, ki so jo septembra prizadele poplave. Sanacija in prenova te enote in enote Kozarje sta stali 920 tisoč evrov, pravi ravnateljica vrtca Ivanka Jaušovec. Denar so zagotovili Mestna občina Ljubljana, zavarovalnica in donatorji.

Začasno na 11 lokacijah
“Zaradi poplav smo morali 19 oddelkov oziroma 300 otrok preseliti na 11 lokacij po Ljubljani,” pove Jaušovčeva in doda, da so začasne prostore uredili v večnamenskih sobah, telovadnicah ter učilnicah ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol. Enoti Bonifacija in Kozarje sta bili namreč zaprti od dva do štiri mesece, nato pa so skupine otrok postopoma selili nazaj.

Julija bodo morali zaradi posledic poplav sanirati tudi enoto Zarja, ki sicer ni bila poplavljena, a je v prostorih vrtca zaradi vlage začel odstopati parket. Dela bodo končali v enem mesecu, napoveduje ravnateljica, zato selitve ne bodo potrebne, ker bodo lahko otroke zaradi počitnic porazdelili v druge skupine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.