Prepir zaradi kovancev iz fontane

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Spor se je vnel zaradi 1,5 milijona evrov kovancev.
Oglej si celoten članek

Obiskovalci vsako leto v slovito fontano Trevi vžrejo skoraj 1,5 milijona evrov kovancev. Običajno je ta denar dobila katoliška dobrodelna organizacija, ki je sredstva namenila pomoči potrebnim. A zdaj se je zapletlo. 

Županja Rima Virginia Raggi želi denar porabiti za obnovo razpadajoče infrastrukture v mestu Rim. Karitas je nad namero ogorčen, saj niso računali na izpad prihodkov. Opozarjajo, da bodo revni potegnili kratko. "Še vedno upamo, da odločitev ni dokončna," je dejal direktor karitas Benoni Ambarus za časnik Avvenire. 

Mestni svetniki so potrdili spremembo, ki jo je predlagala županja in ki naj bi stopila v veljavo aprila. Po poročanju Anse naj bi številni Italijani na družbenih omrežjih nasprotovali takšni odločitvi in rimske mestni oblasti pozvali k vnovičnemu razmisleku. 

Vsako leto milijoni turistov obiščejo znamenito fontano Trevi. Metanje kovancev v fontano je še posebej poraslo po letu 1954, ko so posneli film Trije kovanci v fontani s Frankom Sinatro. 

Priljubljenost Raggijeve, ki je županja zadnji dve leti, pada. Oktobra je več tisoč protestnikov pred mestno hišo protestiralo, ker županji ni uspelo rešiti težav z odpadki in uničenimi cestami. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.