Slovenija
312 ogledov

Prepir zaradi kovancev iz fontane

fontana di Trevi Suzana Kos
Spor se je vnel zaradi 1,5 milijona evrov kovancev.

Obiskovalci vsako leto v slovito fontano Trevi vžrejo skoraj 1,5 milijona evrov kovancev. Običajno je ta denar dobila katoliška dobrodelna organizacija, ki je sredstva namenila pomoči potrebnim. A zdaj se je zapletlo. 

Županja Rima Virginia Raggi želi denar porabiti za obnovo razpadajoče infrastrukture v mestu Rim. Karitas je nad namero ogorčen, saj niso računali na izpad prihodkov. Opozarjajo, da bodo revni potegnili kratko. "Še vedno upamo, da odločitev ni dokončna," je dejal direktor karitas Benoni Ambarus za časnik Avvenire. 

Mestni svetniki so potrdili spremembo, ki jo je predlagala županja in ki naj bi stopila v veljavo aprila. Po poročanju Anse naj bi številni Italijani na družbenih omrežjih nasprotovali takšni odločitvi in rimske mestni oblasti pozvali k vnovičnemu razmisleku. 

Vsako leto milijoni turistov obiščejo znamenito fontano Trevi. Metanje kovancev v fontano je še posebej poraslo po letu 1954, ko so posneli film Trije kovanci v fontani s Frankom Sinatro. 

Priljubljenost Raggijeve, ki je županja zadnji dve leti, pada. Oktobra je več tisoč protestnikov pred mestno hišo protestiralo, ker županji ni uspelo rešiti težav z odpadki in uničenimi cestami. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.