Preplačan kredit ji morajo vrniti

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Uspešno zaključena prva tožba v akciji zoper oderuške kredite.
Oglej si celoten članek

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo odločitev okrajnega sodišča, da je kreditna pogodba, sklenjena med podjetjem Fragorex s.r.o. Češka (ki se je pred spremembo naziva imenovalo Kartagina) in potrošnico nična, ker podjetje ni imelo dovoljenja za opravljanje dejavnosti potrošniškega kreditiranja, navaja Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS).

Prav tako je sodišče potrdilo, da je nična upravno izplačilna prepoved, na podlagi katere so bili od pokojnine odtegnjeni in na račun podjetja STL d.o.o. nakazani obroki za plačilo kredita. Obe podjetji sta po navedbah ZPS dolžni potrošnici vrniti 2.551 evrov, torej seštevek obrokov, ki presegajo znesek, ki ga je prejela na podlagi nične kreditne pogodbe leta 2011. Sodišče je odločilo, da se v korist potrošnice upošteva tudi znesek, ki ga je morala takoj po sklenitvi pogodbe plačati kot stroške odobritve kredita.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:21 17. Januar 2015.

    Ja, sliši se lepo, kako bodo izterjali denar od te firme je pa druga zgodba, verjetno je na Češkem isto …

  • malkrat se sliš tud kaka dobra novica o sodbah. super je vidt da tud taki primeri obstajajo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.