Slovenija
13 ogledov

Preplačan kredit ji morajo vrniti

Denar Anže Petkovšek
Uspešno zaključena prva tožba v akciji zoper oderuške kredite.

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo odločitev okrajnega sodišča, da je kreditna pogodba, sklenjena med podjetjem Fragorex s.r.o. Češka (ki se je pred spremembo naziva imenovalo Kartagina) in potrošnico nična, ker podjetje ni imelo dovoljenja za opravljanje dejavnosti potrošniškega kreditiranja, navaja Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS).

Prav tako je sodišče potrdilo, da je nična upravno izplačilna prepoved, na podlagi katere so bili od pokojnine odtegnjeni in na račun podjetja STL d.o.o. nakazani obroki za plačilo kredita. Obe podjetji sta po navedbah ZPS dolžni potrošnici vrniti 2.551 evrov, torej seštevek obrokov, ki presegajo znesek, ki ga je prejela na podlagi nične kreditne pogodbe leta 2011. Sodišče je odločilo, da se v korist potrošnice upošteva tudi znesek, ki ga je morala takoj po sklenitvi pogodbe plačati kot stroške odobritve kredita.

Komentarjev 2
  • Fulmmer 06:21 17.januar 2015.

    Ja, sliši se lepo, kako bodo izterjali denar od te firme je pa druga zgodba, verjetno je na Češkem isto kot pri nas, kup slamnatih podjetij....

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:25 16.januar 2015.

    malkrat se sliš tud kaka dobra novica o sodbah. super je vidt da tud taki primeri obstajajo.