Prepovedani tudi Galaxy S, S II in ace?

Foto: EPA
Foto: EPA
Sodišče v Haagu je na zahtevo ameriškega proizvajalca Apple, ki Samsungu očita kršenje njegovih patentov, prepovedalo prodajo treh Samsungovih modelov pametnih mobilnih telefonov. Gre za modele samsung S, samsung S II in samsung ace.
Oglej si celoten članek

Prepoved njihove prodaje bo v skladu z odločitvijo sodišča v veljavi od sredine oktobra naprej, veljala pa bo za več evropskih držav, v katerih veljajo sporni patenti. Za katere države natančno gre, zaenkrat še ni znano.

Apple je patentno tožbo na omenjeno sodišče na Nizozemskem vložil 27. junija in z njo zahteval prepoved prodaje omenjenih treh modelov pametnih mobilnikov ter tudi za tri modele tabličnih računalnikov, vključno z najnovejšim modelom galaxy tab 10.1.

Sodišče je odločilo, da je pri pametnih mobilnikih dejansko prišlo do kršitve, ne pa tudi v primeru tabličnih računalnikov.

Sodišče v Düsseldorfu v Nemčiji je sicer pred kratkim na zahtevo Appla prepovedalo prodajo prav omenjenih tabličnih računalnikov samsung galaxy tab 10.1 v Nemčiji. Apple je sicer postopek v zvezi s tem sprožil tudi v Avstraliji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.