Slovenija
16 ogledov

Prepovedani tudi Galaxy S, S II in ace?

Samsungovi mobilniki. EPA
Sodišče v Haagu je na zahtevo ameriškega proizvajalca Apple, ki Samsungu očita kršenje njegovih patentov, prepovedalo prodajo treh Samsungovih modelov pametnih mobilnih telefonov. Gre za modele samsung S, samsung S II in samsung ace.

Prepoved njihove prodaje bo v skladu z odločitvijo sodišča v veljavi od sredine oktobra naprej, veljala pa bo za več evropskih držav, v katerih veljajo sporni patenti. Za katere države natančno gre, zaenkrat še ni znano.

Apple je patentno tožbo na omenjeno sodišče na Nizozemskem vložil 27. junija in z njo zahteval prepoved prodaje omenjenih treh modelov pametnih mobilnikov ter tudi za tri modele tabličnih računalnikov, vključno z najnovejšim modelom galaxy tab 10.1.

Sodišče je odločilo, da je pri pametnih mobilnikih dejansko prišlo do kršitve, ne pa tudi v primeru tabličnih računalnikov.

Sodišče v Düsseldorfu v Nemčiji je sicer pred kratkim na zahtevo Appla prepovedalo prodajo prav omenjenih tabličnih računalnikov samsung galaxy tab 10.1 v Nemčiji. Apple je sicer postopek v zvezi s tem sprožil tudi v Avstraliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.