Prepričan, da mu pripada odškodnina

Foto: Žurnal24 Razsodba o zahtevani odškodnini v višini 12 plač nekdanjega predsednika uprave L
Robert Časar. Trdi, da je bil razrešen neupravičeno, in dokazuje, da je Luko Koper vodil dobro.
Oglej si celoten članek

Koper. Na delovnem sodišču se je včeraj s pričanjem nekdanje nadzornice Olge Franca in Roberta Časarja iztekla zadnja obravnava v tožbi, v kateri nekdanji predsednik uprave od Luke Koper terja odškodnino, ki po naših izračunih znaša 288 tisoč evrov bruto. “Če bi vedel, da me nameravajo razrešiti, bi tedaj ne odšel na službeno pot, pač pa bi prišel na sejo nadzornega sveta in odgovarjal na vprašanja,” je poudaril Časar.

Da je delal dobro, je dokazoval s številkami: med njegovim vodenjem se je pretovor povečal za 29 odstotkov, največ na kontejnerskem terminalu (za 130 odstotkov), medtem ko se je pretovor avtomobilov povečal za 70 odstotkov. “Dobiček je zrasel za 236 odstotkov, število zaposlenih pa za več kot petino,” je poudaril med drugim.

Kaj pa zadolženost?
Zadolženost podjetja se je povečala za blizu 200 milijonov evrov. Olga Franca je ponovila razloge za Časarjevo krivdno razrešitev, naštela negospodarne posle, ki naj bi jih izpeljal. Prepričana je, da so nadzorniki pri odločitvi glede razrešitve ravnali pravilno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.