Slovenija
30 ogledov

Prepričan, da mu pripada odškodnina

Razsodba o zahtevani odškodnini v višini 12 plač nekdanjega predsednika uprave L Žurnal24 main
Robert Časar. Trdi, da je bil razrešen neupravičeno, in dokazuje, da je Luko Koper vodil dobro.

Koper. Na delovnem sodišču se je včeraj s pričanjem nekdanje nadzornice Olge Franca in Roberta Časarja iztekla zadnja obravnava v tožbi, v kateri nekdanji predsednik uprave od Luke Koper terja odškodnino, ki po naših izračunih znaša 288 tisoč evrov bruto. “Če bi vedel, da me nameravajo razrešiti, bi tedaj ne odšel na službeno pot, pač pa bi prišel na sejo nadzornega sveta in odgovarjal na vprašanja,” je poudaril Časar.

Da je delal dobro, je dokazoval s številkami: med njegovim vodenjem se je pretovor povečal za 29 odstotkov, največ na kontejnerskem terminalu (za 130 odstotkov), medtem ko se je pretovor avtomobilov povečal za 70 odstotkov. “Dobiček je zrasel za 236 odstotkov, število zaposlenih pa za več kot petino,” je poudaril med drugim.

Kaj pa zadolženost?
Zadolženost podjetja se je povečala za blizu 200 milijonov evrov. Olga Franca je ponovila razloge za Časarjevo krivdno razrešitev, naštela negospodarne posle, ki naj bi jih izpeljal. Prepričana je, da so nadzorniki pri odločitvi glede razrešitve ravnali pravilno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.