Preprodaja smuči nemoteno cveti

Foto: Žurnal24 Na smučarskih sejmih se že več let pojavljajo isti preprodajalci smučarske oprem
Smučarska oprema. Kradejo jo v kleteh, trgovinah, na smučiščih. Prodajajo jo lahko tudi na sejmih, poročamo v tiskani izdaji Žurnala24.
Oglej si celoten članek

Smuči. “Preprodajalci opreme se na sejem pripeljejo s polnimi kombiji. Imajo po 150 parov smuči, ki jih prodajajo brez računa,” razlaga Bojan Šušteršič iz agencije Mopa, organizator smučarskega sejma, ki te dni poteka v Mariboru. “Mi za preverjanje prodajalcev nimamo niti pooblastil niti podatkov. To bi morale nadzirati inšpekcijske službe, teh pa žal ni,” dodaja.˝Število vlomov v kletne prostore stanovanjskih blokov in večjih vlomov v trgovine s smučarsko opremo se pred smučarsko sezono poveča, ugotavljajo na policiji. Odgovora, ali policija izvaja nadzor na smučarskih sejmih, nam niso posredovali.

Veljati začne danes
“Dejansko je mogoče slediti ukradeni smučarski opremi le, ko oškodovanci policiji posredujejo točne podatke – pri smučeh so poleg modela in znamke smuči pomembne serijske številke,” poudarjajo na policiji. “Serijske številke, na podlagi katerih jih je mogoče identificirati, imajo tudi določeni izdelki, predvsem tisti dražji,” dodajajo na policiji, kjer ljudi pozivajo, naj si te številke z izdelkov prepišejo.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.