Slovenija
41 ogledov

Preprodaja smuči nemoteno cveti

Na smučarskih sejmih se že več let pojavljajo isti preprodajalci smučarske oprem Žurnal24 main
Smučarska oprema. Kradejo jo v kleteh, trgovinah, na smučiščih. Prodajajo jo lahko tudi na sejmih, poročamo v tiskani izdaji Žurnala24.

Smuči. “Preprodajalci opreme se na sejem pripeljejo s polnimi kombiji. Imajo po 150 parov smuči, ki jih prodajajo brez računa,” razlaga Bojan Šušteršič iz agencije Mopa, organizator smučarskega sejma, ki te dni poteka v Mariboru. “Mi za preverjanje prodajalcev nimamo niti pooblastil niti podatkov. To bi morale nadzirati inšpekcijske službe, teh pa žal ni,” dodaja.˝Število vlomov v kletne prostore stanovanjskih blokov in večjih vlomov v trgovine s smučarsko opremo se pred smučarsko sezono poveča, ugotavljajo na policiji. Odgovora, ali policija izvaja nadzor na smučarskih sejmih, nam niso posredovali.

Veljati začne danes
“Dejansko je mogoče slediti ukradeni smučarski opremi le, ko oškodovanci policiji posredujejo točne podatke – pri smučeh so poleg modela in znamke smuči pomembne serijske številke,” poudarjajo na policiji. “Serijske številke, na podlagi katerih jih je mogoče identificirati, imajo tudi določeni izdelki, predvsem tisti dražji,” dodajajo na policiji, kjer ljudi pozivajo, naj si te številke z izdelkov prepišejo.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.