Presenetljivo velike razlike med regijami

Foto: Anže Petkovšek Poletna Ljubljana brez turistev kot posledica zaradi covid-19.
Foto: Anže Petkovšek Poletna Ljubljana brez turistev kot posledica zaradi covid-19.
Vse slovenske regije so po slovenskih kriterijih v zeleni fazi epidemije, tudi posavska, po evropskih kriterijih pa nobena regija ni zelena, najbliže je goriška z 49 primeri na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh, koroška jih ima 52.
Oglej si celoten članek

Posavska, osrednjeslovenska in primorsko-notranjska regija so po evropskih kriterijih še rdeče, daj imajo več kot 150 primerov okužb na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh, posavska na primer 233.

Presenetljivo velike so razlike med regijami. Tako je v najslabši posavski skoraj petkrat več okužb kot v goriški in koroški.

V primerjavi s prejšnjim tednom so razmere ta teden v vseh boljše, a tudi pri izboljšanju so velike razlike. 14-dnevna incidenca v Sloveniji se je znižala za 22 odstotkov, a prav v trenutno najslabši posavski regiji le za pet. V goriški in koroški regiji je izboljšanje več kot 40-odstotno.

Obalno-kraška regija je incidenco znižala le za 11 odstotkov, gorenjska pa za 17. Med boljšimi sta še primorsko-notranjska in jugovzhodna Slovenija, kjer je znižanje 37- oziroma 31-odstotno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 14:26 12. Junij 2021.

    kako je zdaj s številkami? V kakšni fazi smo zdaj? Kaj pa za tujino, smo še v temni rdeči fazi? …

  • 11:31 12. Junij 2021.

    Žurnal, tole ni več v redu. Začeli ste (sicer potiho) s cenzuro. Kam je izginila novica: dobra novica o epidemiji? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.