Slovenija
11780 ogledov

Presenetljivo velike razlike med regijami

Ljubljana brez turistov Anže Petkovšek Poletna Ljubljana brez turistev kot posledica zaradi covid-19.
Vse slovenske regije so po slovenskih kriterijih v zeleni fazi epidemije, tudi posavska, po evropskih kriterijih pa nobena regija ni zelena, najbliže je goriška z 49 primeri na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh, koroška jih ima 52.

Posavska, osrednjeslovenska in primorsko-notranjska regija so po evropskih kriterijih še rdeče, daj imajo več kot 150 primerov okužb na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh, posavska na primer 233.

Presenetljivo velike so razlike med regijami. Tako je v najslabši posavski skoraj petkrat več okužb kot v goriški in koroški.

V primerjavi s prejšnjim tednom so razmere ta teden v vseh boljše, a tudi pri izboljšanju so velike razlike. 14-dnevna incidenca v Sloveniji se je znižala za 22 odstotkov, a prav v trenutno najslabši posavski regiji le za pet. V goriški in koroški regiji je izboljšanje več kot 40-odstotno.

Obalno-kraška regija je incidenco znižala le za 11 odstotkov, gorenjska pa za 17. Med boljšimi sta še primorsko-notranjska in jugovzhodna Slovenija, kjer je znižanje 37- oziroma 31-odstotno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:26 12.junij 2021.

    kako je zdaj s številkami? V kakšni fazi smo zdaj? Kaj pa za tujino, smo še v temni rdeči fazi? S vsemi možnimi številkami okoli korone je itak sama špekulacija, zato pa smo vsi razdvojeni, nihče nikumur več nič ne verjame.

  • JZekspert 11:31 12.junij 2021.

    Žurnal, tole ni več v redu. Začeli ste (sicer potiho) s cenzuro. Kam je izginila novica: dobra novica o epidemiji? S tem je izginil že moj tretji komentar, to je nepotrebno, to je škodljivo. Delajte v imenu ljudi, ne pa ...prikaži veča 0,01 % psihopatov, lepo prosim!!!