Slovenija
67204 ogledov

Pozor: Sprememba glede vračanja s Hrvaške

Hrvaška plaža Profimedia
Odločitev vlade: Jadranske Hrvaške ni več na rdečem seznamu.

Vlada je na današnji seji z rdečega seznama črtala več držav; poleg administrativne enote Jadranska Hrvaška prav tako ni več Švice, Vatikana, avstrijske administrativne enote Tirolske, Cipra, Češke, Luksemburga, Nemčije, Poljske in Slovaške, dodani pa so portugalski Azori.

Na območjih, ki niso uvrščena na temno rdeči ali rdeči seznam, ni visokega tveganja za okužbo z virusom SARS-CoV-2. Oseba, ki prihaja s takega območja, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če ob vstopu predloži dokaz, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki ni na rdečem ali temno rdečem seznamu. 

Oseba pa mora dokazilo predložiti le za obdobje od odhoda iz Slovenije do vrnitve vanjo, če je to obdobje krajše od pet dni. Torej, osebi, ki zapusti Slovenijo in se vanjo vrne prej kot v petih dneh, po vrnitvi ni treba priložiti dokazila o neprekinjenem petdnevnem bivanju, ampak le za obdobje, ko ni bila v Sloveniji. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na rdečem oziroma temno rdečem seznamu.

Za vstop na Hrvaško je medtem še vedno potrebno imeti negativen test, biti cepljen ali prebolevnik.

Odlok začne veljati 12. junija in velja do vključno 20. junija.

Meja s Hrvaško | Avtor: Epa Epa

Opatija Slovenija Romantični vikend v Opatiji se je sprevrgel v katastrofo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 45
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 10:24 11.junij 2021.

    JJ si je nakopal toliko sovražnikov v južnih republikah, da se upravičeno lahko boji za svoje življenje.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:06 11.junij 2021.

    na Palmi de Mallorca je že dve leti stanje nespremenjeno, sonce, šport, smeh in ples na trgu. Da se ti srce in ušesa veselijo...nobene represije, fitnes deluje ves čas normalno.Imajo poseben hotel,brezplačno, če bi kdo zbolel.

  • PaPajapopi 08:19 11.junij 2021.

    Znano je da Kalimerota Hrvatarji držijo za jajca , zaradi orožja. Zato pač niso več na rdečem seznamu. Jeseni pa bomo vsi nastradali zaradi tega, ko bo zaprl vso državo, če ga prej ne bomo odstranili. Tega se mu ni ...prikaži več za bati, ker mu vsi v rit lezejo zaradi privilegijev. KALIMERO - GO HOME. ! ! !