Pretepal in s smrtjo grozil nekdanji partnerki

48-letni moški iz okolice Škofje Loke se je večkrat fizično lotil nekdanje partnerke, v petek pa je krog tistih, ki jih je napadal, še razširil. Končal je v priporu.
Oglej si celoten članek

48-letni moški iz okolice Škofje Loke je v petek pozno zvečer pretepel nekdanjo partnerko in ji grozil, da jo bo ubil. "To dejanje nasilneža je bilo samo vrhunec dolgoletnega nasilja nad žrtvijo in družinskimi člani, v katerem je izvajal fizično in psihično nasilje, jim grozil z napadi zoper življenje in telo  ter  jih  spravljal  v  podrejen  položaj. Družinske člane je tudi telesno poškodoval," pojasnjuje Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Dodaja, da se je v petek nasilnež z nevarnim orodjem znesel  tudi  nad domačinom in mu prav tako grozil s smrtjo, ko ga je iskal, pa je  nasilno  vstopil  še  v  njegovo  hišo.  Policisti  so  nasilneža pridržali, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Poleg nasilja v družini je osumljen tudi kršitve nedotakljivosti stanovanja, groženj in lahke telesne poškodbe. Za kazniva dejanja mu grozi več let zaporne kazni.

Ne poglej vstran!

Prijavo  nasilja  v  družini  lahko  vloži  vsakdo  -  žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove, vložiti pa jo je mogoče kadar koli. V nujnih primerih, ko je ogroženo življenje, ali v drugih primerih, ko je potrebna intervencija policije, naj žrtev ali tisti, ki  ve, da se pripravlja kaznivo dejanje, ne odlaša in naj takoj pokliče na interventno številko policije 113.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.