Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Pretepal in s smrtjo grozil nekdanji partnerki

48-letni moški iz okolice Škofje Loke se je večkrat fizično lotil nekdanje partnerke, v petek pa je krog tistih, ki jih je napadal, še razširil. Končal je v priporu.

48-letni moški iz okolice Škofje Loke je v petek pozno zvečer pretepel nekdanjo partnerko in ji grozil, da jo bo ubil. "To dejanje nasilneža je bilo samo vrhunec dolgoletnega nasilja nad žrtvijo in družinskimi člani, v katerem je izvajal fizično in psihično nasilje, jim grozil z napadi zoper življenje in telo  ter  jih  spravljal  v  podrejen  položaj. Družinske člane je tudi telesno poškodoval," pojasnjuje Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Dodaja, da se je v petek nasilnež z nevarnim orodjem znesel  tudi  nad domačinom in mu prav tako grozil s smrtjo, ko ga je iskal, pa je  nasilno  vstopil  še  v  njegovo  hišo.  Policisti  so  nasilneža pridržali, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Poleg nasilja v družini je osumljen tudi kršitve nedotakljivosti stanovanja, groženj in lahke telesne poškodbe. Za kazniva dejanja mu grozi več let zaporne kazni.

Ne poglej vstran!

Prijavo  nasilja  v  družini  lahko  vloži  vsakdo  -  žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove, vložiti pa jo je mogoče kadar koli. V nujnih primerih, ko je ogroženo življenje, ali v drugih primerih, ko je potrebna intervencija policije, naj žrtev ali tisti, ki  ve, da se pripravlja kaznivo dejanje, ne odlaša in naj takoj pokliče na interventno številko policije 113.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.