Pretesno za krožišče

Foto: Žurnal24 Živa Filej Broder na poti do OŠ v ozadju opozarja tudi na Bleiweisovo cesto, kje
Cestna ureditev. Mestna uprava odstopa od pobude po postavitvi začasnega krožišča na Kidričevi cesti.
Oglej si celoten članek

Začasnega montažnega krožišča na Kidričevi cesti pri Osnovni šoli (OŠ) Franceta Prešerna Kranj ne bo. Kranjska mestna uprava je zaradi pomanjkanja prostora odstopila od namere o postavitvi, pobudo za ureditev in povečanje prometne varnosti pa spet prepustila lastniku ceste – Direkciji RS za ceste (DRSC).

Premajhna površina
“Obstoječa površina je za postavitev začasnega krožišča premajhna. Če bi ga želeli postaviti, bi morali asfaltirane površine povečati. V državnem projektu obnove je na tem mestu predvideno križišče s semaforji,” so bili skopi v kabinetu župana Mohorja Bogataja. Zakaj teh površin v skladu s projektom, ki ga je pripravila prejšnja mestna uprava, ni mogoče izdelati ter kaj se je zgodilo z vlogo in pričakovanim soglasjem DRSC, na Mestni občini Kranj niso pojasnili in so nas po nadaljnja pojasnila usmerili v Ljubljano. DRSC nam jih do konca tedna ni posredovala. Tako med drugim ni jasno, ali bodo s semaforizacijo križišča kaj pohiteli.

Križišče leži med OŠ in zdravstvenim domom, lučaj proč je fakulteta za organizacijske vede, med dvema avtobusnima postajališčema. “V prometnih konicah je prav kaotično. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila nesreča,” je ob ustanovitvi civilne pobude na Facebooku opozorila Živa Filej Broder. Njen strah sicer deli več kot 500 članov. Pojasnilu, da je prostora za začasno krožišče premalo, Filej Broderjeva ne verjame. “Podobno križišče na Planini na cesti Jaka Platiše je verjetno celo na manjši površini,” pravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.